InicioECONOMÍAGalicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto 'SmarTZ4Milk' financiado con...

Galicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto ‘SmarTZ4Milk’ financiado con fondos do Perte agroalimentario

A iniciativa, cun orzamento de case 10 millóns de euros, busca aumentar a competitividade e a sustentabilidade da industria láctea

Publicado o

Xornal de Compostela

O Edificio Fontán da Cidade da Cultura foi o escenario escollido para a presentación do proxecto ‘SmarTZ4Milk‘, unha iniciativa liderada polo Cluster Alimentario de Galicia (Clusaga) que busca transformar, modernizar e mellorar a sustentabilidade do sector lácteo en Galicia. O proxecto, que se desenvolverá ata xuño de 2025, conta cun financiamento próximo aos 10 millóns de euros provenientes do Perte agroalimentario.

A iniciativa reúne a un total de once empresas, incluíndo sete empresas lácteas como Grupo Leite Rio, CAPSA FOOD, e Grupo Cooperativas Lácteas Unidas – CLUN, entre outras. Asemade, catro provedores tecnolóxicos como Grupo AMSlab e Tecnoloxías Plexus, participan no proxecto para aportar solucións innovadoras que potencien a cadea de valor do leite.

Durante a presentación, o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, resaltou o compromiso do goberno galego co sector primario e a importancia de modernizar a industria para manterse competitivos. “Esta é unha boa mostra de que hai Pertes que funcionan e que chegan a toda a cadea de valor interesada na súa consecución e no seu desenvolvemento”, afirmou Rueda.

Por outra parte, o delegado do Goberno, Pedro Blanco, destacou o exemplo de sinerxia entre o mundo académico, científico, e industrial que representa ‘SmarTZ4Milk‘. Branco tamén animou a Clusaga a participar na segunda convocatoria do Perte Agroalimentario, que dispón dun orzamento de 300 millóns de euros, para seguir fortalecendo o sector agroalimentario galego.

O presidente de Clusaga, Juanjo de la Cerda, especificou que o proxecto ‘SmarTZ4Milk‘ ten cinco obxectivos específicos deseñados para avanzar nos tres bloques principais de competitividade, sustentabilidade e rastrexabilidade do sector agroalimentario. “Queremos situar a Galicia como un referente, promovendo a aplicación de tecnoloxías avanzadas e reducindo o impacto ambiental”, destacou Da Porca.

Esta nova iniciativa non só pretende revolucionar o sector lácteo galego senón tamén posicionarse como un modelo de referencia a nivel nacional e internacional no uso de tecnoloxías avanzadas para unha produción máis limpa e eficiente.

ÚLTIMAS

Sanmartín defende a súa xestión en Compostela mentres a oposición demanda maior diálogo

A alcaldesa de Santiago de Compostela, Goretti Sanmartín, realizou un balance da súa xestión...

Galiza e Madeira fronte ao reto dos eucaliptos: invasora ou recurso?

Que teñen en común Galiza e a illa da Madeira? Á primeira vista, podería...

Ryanair retirará un avión con base en Santiago e reducirá os voos na cidade un 28 % este verán

O xestor aeroportuario Aena cualificou como "espurios" os argumentos esgrimidos por Ryanair, quen hoxe anunciou recortes de...

Máis de 2.500 estudantes de Ames comprométense a activar o uso do galego

O programa 'Modo galego, actívao!', impulsado pola Real Academia Galega (RAG) e o Concello...

Ryanair retirará un avión con base en Santiago e reducirá os voos na cidade un 28 % este verán

O xestor aeroportuario Aena cualificou como "espurios" os argumentos esgrimidos por Ryanair, quen hoxe anunciou recortes de...

A Área de Compostela entre as que posúe maior índice de absentismo laboal

A Consellería de Sanidade emprendeu desde xuño de 2024 un plan especial de inspección...

Un estudo da UDC asegura que Santiago cumpre os requisitos de zona de mercado do aluguer tensionado

Santiago de Compostela cumpre "con rotundidade" os requisitos para ser declarado na súa totalidade...