InicioECONOMÍAGalicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto 'SmarTZ4Milk' financiado con...

Galicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto ‘SmarTZ4Milk’ financiado con fondos do Perte agroalimentario

A iniciativa, cun orzamento de case 10 millóns de euros, busca aumentar a competitividade e a sustentabilidade da industria láctea

Publicado o

Xornal de Compostela

O Edificio Fontán da Cidade da Cultura foi o escenario escollido para a presentación do proxecto ‘SmarTZ4Milk‘, unha iniciativa liderada polo Cluster Alimentario de Galicia (Clusaga) que busca transformar, modernizar e mellorar a sustentabilidade do sector lácteo en Galicia. O proxecto, que se desenvolverá ata xuño de 2025, conta cun financiamento próximo aos 10 millóns de euros provenientes do Perte agroalimentario.

A iniciativa reúne a un total de once empresas, incluíndo sete empresas lácteas como Grupo Leite Rio, CAPSA FOOD, e Grupo Cooperativas Lácteas Unidas – CLUN, entre outras. Asemade, catro provedores tecnolóxicos como Grupo AMSlab e Tecnoloxías Plexus, participan no proxecto para aportar solucións innovadoras que potencien a cadea de valor do leite.

Durante a presentación, o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, resaltou o compromiso do goberno galego co sector primario e a importancia de modernizar a industria para manterse competitivos. “Esta é unha boa mostra de que hai Pertes que funcionan e que chegan a toda a cadea de valor interesada na súa consecución e no seu desenvolvemento”, afirmou Rueda.

Por outra parte, o delegado do Goberno, Pedro Blanco, destacou o exemplo de sinerxia entre o mundo académico, científico, e industrial que representa ‘SmarTZ4Milk‘. Branco tamén animou a Clusaga a participar na segunda convocatoria do Perte Agroalimentario, que dispón dun orzamento de 300 millóns de euros, para seguir fortalecendo o sector agroalimentario galego.

O presidente de Clusaga, Juanjo de la Cerda, especificou que o proxecto ‘SmarTZ4Milk‘ ten cinco obxectivos específicos deseñados para avanzar nos tres bloques principais de competitividade, sustentabilidade e rastrexabilidade do sector agroalimentario. “Queremos situar a Galicia como un referente, promovendo a aplicación de tecnoloxías avanzadas e reducindo o impacto ambiental”, destacou Da Porca.

Esta nova iniciativa non só pretende revolucionar o sector lácteo galego senón tamén posicionarse como un modelo de referencia a nivel nacional e internacional no uso de tecnoloxías avanzadas para unha produción máis limpa e eficiente.

ÚLTIMAS

Buscan ao sospeitoso de provocar un incendio este martes á beira do cemiterio de Boisaca

A Policía Local de Santiago de Compostela busca ao sospeitoso de orixinar un incendio xunto ao...

O CHUS defende o aumento de ambulancias ante as queixas

O complexo hospitalario universitario de Santiago de Compostela (CHUS) defendeu o aumento de ambulancias...

A onda de calor actual “non supera a marca rexistrada” en Santiago de 40º en 1990

O coordinador científico do Observatorio Astronómico Ramón María Aller da Universidade de Santiago de...

Denunciados dous taxistas en Santiago por conducir baixo os efectos do alcol mentres levaban a pasaxeiros

A Garda Civil, a través do Subsector de Tráfico da Coruña, denunciou a dous...

O Concello amplía ata 2026 o prazo do concurso internacional de iluminación da contorna da Catedral

A voceira do goberno municipal, Míriam Louzao, anunciou esta mañá que a Xunta de...

Santiago retira especies exóticas en Pontepedriña para avanzar cara un barrio verde máis resiliente

O barrio compostelán de Pontepedriña está a ser escenario das primeiras actuacións do proxecto...

O Concello de Santiago insiste en que a Xunta ignorou datos clave ao rexeitar a declaración de zona tensionada

O Concello de Santiago considera que a Xunta de Galicia ignorou deliberadamente os argumentos...