InicioECONOMÍAGalicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto 'SmarTZ4Milk' financiado con...

Galicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto ‘SmarTZ4Milk’ financiado con fondos do Perte agroalimentario

A iniciativa, cun orzamento de case 10 millóns de euros, busca aumentar a competitividade e a sustentabilidade da industria láctea

Publicado o

Xornal de Compostela

O Edificio Fontán da Cidade da Cultura foi o escenario escollido para a presentación do proxecto ‘SmarTZ4Milk‘, unha iniciativa liderada polo Cluster Alimentario de Galicia (Clusaga) que busca transformar, modernizar e mellorar a sustentabilidade do sector lácteo en Galicia. O proxecto, que se desenvolverá ata xuño de 2025, conta cun financiamento próximo aos 10 millóns de euros provenientes do Perte agroalimentario.

A iniciativa reúne a un total de once empresas, incluíndo sete empresas lácteas como Grupo Leite Rio, CAPSA FOOD, e Grupo Cooperativas Lácteas Unidas – CLUN, entre outras. Asemade, catro provedores tecnolóxicos como Grupo AMSlab e Tecnoloxías Plexus, participan no proxecto para aportar solucións innovadoras que potencien a cadea de valor do leite.

Durante a presentación, o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, resaltou o compromiso do goberno galego co sector primario e a importancia de modernizar a industria para manterse competitivos. “Esta é unha boa mostra de que hai Pertes que funcionan e que chegan a toda a cadea de valor interesada na súa consecución e no seu desenvolvemento”, afirmou Rueda.

Por outra parte, o delegado do Goberno, Pedro Blanco, destacou o exemplo de sinerxia entre o mundo académico, científico, e industrial que representa ‘SmarTZ4Milk‘. Branco tamén animou a Clusaga a participar na segunda convocatoria do Perte Agroalimentario, que dispón dun orzamento de 300 millóns de euros, para seguir fortalecendo o sector agroalimentario galego.

O presidente de Clusaga, Juanjo de la Cerda, especificou que o proxecto ‘SmarTZ4Milk‘ ten cinco obxectivos específicos deseñados para avanzar nos tres bloques principais de competitividade, sustentabilidade e rastrexabilidade do sector agroalimentario. “Queremos situar a Galicia como un referente, promovendo a aplicación de tecnoloxías avanzadas e reducindo o impacto ambiental”, destacou Da Porca.

Esta nova iniciativa non só pretende revolucionar o sector lácteo galego senón tamén posicionarse como un modelo de referencia a nivel nacional e internacional no uso de tecnoloxías avanzadas para unha produción máis limpa e eficiente.

ÚLTIMAS

Circula borracha en sentido contrario pola AP-9 ata Teo

Axentes da Garda Civil detiveron a unha condutora que circulou decenas de quilómetros en...

A Asociación de Balnearios de Galicia recoñece ao doutor Juan Gestal no seu 40 aniversario

A Asociación de Balnearios de Galicia conmemora o seu 40 aniversario cun acto que...

Renfe habilitará servizo por estrada entre Ourense e Santiago os días 13 e 14 de decembro pola renovación do enclavamento da Susana

Renfe modificará temporalmente o servizo ferroviario entre Ourense e Santiago de Compostela os días...

O Hostal dos Reis Católicos incorpórase á rede de puntos violetas contra a violencia machista

O Hostal dos Reis Católicos de Santiago conta desde hoxe cun punto violeta de...

O Club Financeiro de Santiago convoca un foro sobre o futuro do turismo na Eurorrexión

O Club Financeiro de Santiago (CFS) anuncia para o 26 de novembro un novo...

O Goberno local aposta por crear unha sociedade mixta con maioría municipal para a xestión da auga en Santiago

O Concello de Santiago deu un paso máis na definición do futuro do ciclo...

Máis de douscentos profesionais participan en Santiago nun seminario sobre ética e intelixencia artificial

Máis de douscentos empresarios, directivos e profesionais dos ámbitos educativo, sanitario e tecnolóxico participan...