InicioECONOMÍAGalicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto 'SmarTZ4Milk' financiado con...

Galicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto ‘SmarTZ4Milk’ financiado con fondos do Perte agroalimentario

A iniciativa, cun orzamento de case 10 millóns de euros, busca aumentar a competitividade e a sustentabilidade da industria láctea

Publicado o

Xornal de Compostela

O Edificio Fontán da Cidade da Cultura foi o escenario escollido para a presentación do proxecto ‘SmarTZ4Milk‘, unha iniciativa liderada polo Cluster Alimentario de Galicia (Clusaga) que busca transformar, modernizar e mellorar a sustentabilidade do sector lácteo en Galicia. O proxecto, que se desenvolverá ata xuño de 2025, conta cun financiamento próximo aos 10 millóns de euros provenientes do Perte agroalimentario.

A iniciativa reúne a un total de once empresas, incluíndo sete empresas lácteas como Grupo Leite Rio, CAPSA FOOD, e Grupo Cooperativas Lácteas Unidas – CLUN, entre outras. Asemade, catro provedores tecnolóxicos como Grupo AMSlab e Tecnoloxías Plexus, participan no proxecto para aportar solucións innovadoras que potencien a cadea de valor do leite.

Durante a presentación, o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, resaltou o compromiso do goberno galego co sector primario e a importancia de modernizar a industria para manterse competitivos. “Esta é unha boa mostra de que hai Pertes que funcionan e que chegan a toda a cadea de valor interesada na súa consecución e no seu desenvolvemento”, afirmou Rueda.

Por outra parte, o delegado do Goberno, Pedro Blanco, destacou o exemplo de sinerxia entre o mundo académico, científico, e industrial que representa ‘SmarTZ4Milk‘. Branco tamén animou a Clusaga a participar na segunda convocatoria do Perte Agroalimentario, que dispón dun orzamento de 300 millóns de euros, para seguir fortalecendo o sector agroalimentario galego.

O presidente de Clusaga, Juanjo de la Cerda, especificou que o proxecto ‘SmarTZ4Milk‘ ten cinco obxectivos específicos deseñados para avanzar nos tres bloques principais de competitividade, sustentabilidade e rastrexabilidade do sector agroalimentario. “Queremos situar a Galicia como un referente, promovendo a aplicación de tecnoloxías avanzadas e reducindo o impacto ambiental”, destacou Da Porca.

Esta nova iniciativa non só pretende revolucionar o sector lácteo galego senón tamén posicionarse como un modelo de referencia a nivel nacional e internacional no uso de tecnoloxías avanzadas para unha produción máis limpa e eficiente.

ÚLTIMAS

Sanmartín acusa ao PP de “irresponsabilidade” polo seu ‘non’ ao pago de 3 millóns de facturas pendentes en Santiago

A alcaldesa de Santiago, Goretti Sanmartín, criticou a "tremenda irresponsabilidade" do Partido Popular polo...

Pais e nais limpian o parque da Trisca para denunciar o abandono do espazo

Un grupo de pais e nais de Santiago de Compostela realizou este xoves unha...

Besteiro cualifica de “normal” a postura dos socialistas de Vigo, A Coruña e Santiago sobre a facultade de Medicina

O secretario xeral do PSdeG, José Ramón Gómez Besteiro, sinalou como "lóxica e normal"...

O pleno de Santiago rexeita pagar case tres millóns de euros en facturas de transporte urbano

O Concello de Santiago de Compostela volveu atoparse cun bloqueo no pagamento de servizos...

A cidade histórica perde comercio de barrio mentres medra o negocio turístico: os datos que explican a nova regulación en Santiago

A nova normativa urbanística aprobada inicialmente polo Concello de Santiago chega nun momento crítico...

A Xunta dá luz verde ambiental a un campamento de turismo na parroquia de Figueiras, en Santiago de Compostela

A Xunta deu luz verde ambiental ao proxecto para construír un campamento de turismo...

Paralizan as obras da Intermodal de Santiago para denunciar a negativa da patronal da construción a negociar

As obras da estación intermodal de Lugo víronse interrompidas durante unha hora este xoves...