HomeECONOMÍAEmpresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Empresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Estes premios buscan recoñecer a innovación e sustentabilidade no sector alimentario de Galicia

Publicado o

Por Xornal de Compostela

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) celebrou unha nova edición dos seus prestixiosos Premios Galicia Alimentación, un evento que se converteu nunha cita ineludible para o sector agroalimentario galego. O acto, que tivo lugar en Santiago de Compostela, premiou a seis empresas pola súa contribución á innovación, excelencia e estratexias de desenvolvemento dentro do sector.

Entre os galardoados atópanse empresas destacadas como MeixoEira, que recibiu o Premio ao Produto Innovador polo seu queixo fresco para untar de cabra; Queixería Barral, que foi recoñecida polo seu queixo de trufa e boletus, un produto que exemplifica a excelencia no seu campo. Dairy Pet, por outra banda, foi premiada pola súa exitosa estratexia de mercadotecnia que lle permitiu alcanzar mercados en 22 países, mentres que Ceamsa destacou na categoría de innovación.

Sustentabilidade e responsabilidade empresarial tamén foron eixos centrais nesta edición dos premios, con Fillos de Rivera recibindo un recoñecemento polo seu compromiso coa redución de residuos, ao substituír o cartón dos seus packs por puntos de cola de unión. Queizuar foi aplaudida pola súa traxectoria e contribución a unha produción máis sustentable.

Ademais, durante o acto, Clusaga outorgou un premio honorífico a Joaquín González en recoñecemento aos seus 25 anos como director de Vegalsa-Eroski e a súa notable traxectoria no sector.

O presidente de Clusaga, Andrés Rodríguez Gómez, eloxiou aos premiados, destacando o seu papel como motores de crecemento e innovación que permiten que o sector alimentario galego siga sendo unha insignia dentro e fóra de Galicia. Pola súa parte, María José Gómez, conselleira do Medio Rural, enfatizou que o sector agroalimentario é un dos pilares da economía galega, representando moitos dos trazos que identifican a Galicia a nivel nacional e internacional.

Estes premios non só recoñecen o éxito empresarial, senón tamén promoven a adopción de prácticas máis sustentables e innovadoras que contribúen á mellora continua do sector. A décima edición dos Premios Galicia Alimentación subliña a capacidade de innovación e a excelencia do tecido empresarial galego, situándoo como un referente no panorama nacional e internacional.

ÚLTIMAS

Asociación Asanog: “Cada vez hai máis familias afectadas polo cancro infantil”

Hoxe Xornal de Compostela entrevista a Asanog, a Asociación de Axuda a Nenos Oncolóxicos...

O autobús urbano de Santiago comezará o seu horario de verán o próximo martes

O vindeiro martes, 25 de xuño de 2024, entrarán en vigor os novos horarios...

A Igrexa quere participar máis en cuestións que afecten á cidade de Santiago

O arcebispo de Santiago, Francisco José Prieto, reivindicou este xoves a participación da Igrexa...

Explosión da hostalaría en Santiago durante os tres últimos anos con novos negocios no sector

Un estudo elaborado polos investigadores da Rede Galabra das Universidades de Santiago, Vigo e...

Explosión da hostalaría en Santiago durante os tres últimos anos con novos negocios no sector

Un estudo elaborado polos investigadores da Rede Galabra das Universidades de Santiago, Vigo e...

A Xunta reafirma o seu apoio ao sector biotecnolóxico coa colaboración do Biopolo Sionlla

A conselleira de Economía e Industria, María Jesús Lorenzana, subliñou o compromiso firme da...

Avanzan as obras da nova sede do Instituto Galego de Física de Altas Enerxías en Santiago

O conselleiro de Educación, Ciencia, Universidades e FP, Román Rodríguez, xunto co reitor da...