InicioECONOMÍAEmpresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Empresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Estes premios buscan recoñecer a innovación e sustentabilidade no sector alimentario de Galicia

Publicado o

Xornal de Compostela

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) celebrou unha nova edición dos seus prestixiosos Premios Galicia Alimentación, un evento que se converteu nunha cita ineludible para o sector agroalimentario galego. O acto, que tivo lugar en Santiago de Compostela, premiou a seis empresas pola súa contribución á innovación, excelencia e estratexias de desenvolvemento dentro do sector.

Entre os galardoados atópanse empresas destacadas como MeixoEira, que recibiu o Premio ao Produto Innovador polo seu queixo fresco para untar de cabra; Queixería Barral, que foi recoñecida polo seu queixo de trufa e boletus, un produto que exemplifica a excelencia no seu campo. Dairy Pet, por outra banda, foi premiada pola súa exitosa estratexia de mercadotecnia que lle permitiu alcanzar mercados en 22 países, mentres que Ceamsa destacou na categoría de innovación.

Sustentabilidade e responsabilidade empresarial tamén foron eixos centrais nesta edición dos premios, con Fillos de Rivera recibindo un recoñecemento polo seu compromiso coa redución de residuos, ao substituír o cartón dos seus packs por puntos de cola de unión. Queizuar foi aplaudida pola súa traxectoria e contribución a unha produción máis sustentable.

Ademais, durante o acto, Clusaga outorgou un premio honorífico a Joaquín González en recoñecemento aos seus 25 anos como director de Vegalsa-Eroski e a súa notable traxectoria no sector.

O presidente de Clusaga, Andrés Rodríguez Gómez, eloxiou aos premiados, destacando o seu papel como motores de crecemento e innovación que permiten que o sector alimentario galego siga sendo unha insignia dentro e fóra de Galicia. Pola súa parte, María José Gómez, conselleira do Medio Rural, enfatizou que o sector agroalimentario é un dos pilares da economía galega, representando moitos dos trazos que identifican a Galicia a nivel nacional e internacional.

Estes premios non só recoñecen o éxito empresarial, senón tamén promoven a adopción de prácticas máis sustentables e innovadoras que contribúen á mellora continua do sector. A décima edición dos Premios Galicia Alimentación subliña a capacidade de innovación e a excelencia do tecido empresarial galego, situándoo como un referente no panorama nacional e internacional.

ÚLTIMAS

Santiago celebra máis de 600 cacharelas e sardiñadas na noite de San Xoán

A noite máis curta do ano en Santiago de Compostela volveu encherse de lume,...

O Concello de Santiago e a USC selan un convenio coas Cidades Patrimonio para promover accións culturais e científicas

O Concello de Santiago de Compostela e a Universidade de Santiago (USC) veñen de...

O Concello de Ames celebra o Día do Orgullo LGBTIQ+ con actividades familiares no Milladoiro

O Concello de Ames conmemora o Día Internacional do Orgullo LGBTIQ+ cunha programación especial...

Guinarte podería ser o candidato á alcaldía do PSOE compostelá

O concelleiro socialista Gumersindo Guinarte non pecha a porta a ser elixido polo seu...

A cidade histórica perde comercio de barrio mentres medra o negocio turístico: os datos que explican a nova regulación en Santiago

A nova normativa urbanística aprobada inicialmente polo Concello de Santiago chega nun momento crítico...

A Xunta dá luz verde ambiental a un campamento de turismo na parroquia de Figueiras, en Santiago de Compostela

A Xunta deu luz verde ambiental ao proxecto para construír un campamento de turismo...

Paralizan as obras da Intermodal de Santiago para denunciar a negativa da patronal da construción a negociar

As obras da estación intermodal de Lugo víronse interrompidas durante unha hora este xoves...