InicioCULTURAA Xunta licita a creación do Galician Food Experience no Centro Superior...

A Xunta licita a creación do Galician Food Experience no Centro Superior de Hostelería de Galicia

O proxecto, cun investimento de 1,2 millóns de euros, busca fortalecer a formación gastronómica profesional e mellorar a eficiencia enerxética das instalacións

Publicado o

Xornal de Compostela

A Xunta de Galicia abriu o proceso de licitación para a creación do Galician Food Experience, un novo hub gastronómico destinado a mellorar a formación no sector hostaleiro. O proxecto, que contará cun investimento de 1,2 millóns de euros, desenvolverase no Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG), en Santiago de Compostela, como parte das accións recollidas no Plan Territorial de Sostibilidade Turística Enoastronomía de Galicia.

O obxectivo principal desta iniciativa é reforzar o papel formativo do CSHG mediante a creación dun novo espazo multiúsos que incluirá unha cociña de demostración e innovación. Este espazo será habilitado no actual ximnasio do centro, que se reconverterá para acoller tanto actividades formativas como eventos de investigación culinaria. Ademais, no primeiro andar do edificio, habilitarase un salón de actos con capacidade para máis de 100 persoas, que poderá adaptarse para funcionar como un escenario con mesas, ampliando as súas posibilidades de uso.

O proxecto tamén contempla a instalación dun ascensor, a creación de novos aseos e dun almacén de mobiliario na parte superior do edificio. En liña coa aposta pola sustentabilidade, levaranse a cabo diversas actuacións para mellorar a eficiencia enerxética do centro, que permitirán un aforro superior ao 30%. Entre estas medidas inclúense o illamento térmico, a substitución da carpintería, a renovación das luminarias e a instalación dun sistema de climatización.

As empresas interesadas en participar no proceso de licitación teñen de prazo ata o vindeiro 20 de setembro para presentar as súas ofertas.

Este proxecto forma parte do Plan Territorial de Sostibilidade Turística Enoastronomía de Galicia, o segundo plan territorial desenvolvido pola Xunta con fondos Next Generation, cun investimento total superior aos 34 millóns de euros. O plan inclúe diversas medidas destinadas a promover a sustentabilidade no sector turístico, como o apoio ao embelecemento e adecuación de establecementos enolóxicos e alimentarios, así como o fomento da mobilidade sustentable en toda Galicia. Ademais, contempla a posta en marcha de 13 Plans de Sostibilidade Turística en Destino, beneficiando a un total de 80 concellos galegos. Esta acción enmárcase dentro da Estratexia de Turismo de Galicia 2024-2030, que está a piques de ser presentada na súa versión definitiva.

ÚLTIMAS

Buscan ao sospeitoso de provocar un incendio este martes á beira do cemiterio de Boisaca

A Policía Local de Santiago de Compostela busca ao sospeitoso de orixinar un incendio xunto ao...

O CHUS defende o aumento de ambulancias ante as queixas

O complexo hospitalario universitario de Santiago de Compostela (CHUS) defendeu o aumento de ambulancias...

A onda de calor actual “non supera a marca rexistrada” en Santiago de 40º en 1990

O coordinador científico do Observatorio Astronómico Ramón María Aller da Universidade de Santiago de...

Denunciados dous taxistas en Santiago por conducir baixo os efectos do alcol mentres levaban a pasaxeiros

A Garda Civil, a través do Subsector de Tráfico da Coruña, denunciou a dous...

O Festival C homenaxea a tradición oral galega co ciclo ‘Por que non cantades todas?’

O Festival C incorpora nesta edición unha nova proposta escénica centrada na tradición oral...

Melodiam, Slimak, Sara Gimeno e Lontras actúan esta semana no ciclo ‘Atardecer no Gaiás’

O ciclo 'Atardecer no Gaiás' continúa esta semana coa participación de catro propostas musicais...

O programa Apego leva contos, música e maxia ao parque de Bonaval durante todo agosto

Durante o mes de agosto, o parque de Bonaval converterase cada martes nun espazo...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here