O conselleiro do Mar, Alfonso Villares, destacou o Camiño de Santiago como unha vía excepcional para a difusión da cultura mariñeira e gastronómica de Galicia. Villares expresou estas palabras durante un acto celebrado este domingo, onde recibiu a 40 peregrinos da Asociación Amigos do Camiño do Mar que concluíron a súa peregrinación en Ribadeo.
Este itinerario, coñecido como o Camiño do Mar, conecta o Camiño do Norte co Camiño Inglés, atravesando 15 concellos costeiros do norte de Galicia. Segundo o conselleiro, esta ruta non só enriquece a oferta do Camiño de Santiago con novas experiencias culturais e relixiosas, senón que tamén contribúe a dinamizar as economías locais.
Ademais, Alfonso Villares fixo referencia á ‘Camiño Gastronómico do Mar’, unha iniciativa impulsada pola Organización de Produtores Pesqueiros de Burela e a Asociación de Amigos do Camiño do Mar. Esta campaña gastronómica consta de sete etapas, onde os peregrinos teñen a oportunidade de degustar pratos elaborados con produtos frescos da lonxa de Burela, preparados pola Asociación de Cociñeiros de Lugo.