InicioECONOMÍAGalicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto 'SmarTZ4Milk' financiado con...

Galicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto ‘SmarTZ4Milk’ financiado con fondos do Perte agroalimentario

A iniciativa, cun orzamento de case 10 millóns de euros, busca aumentar a competitividade e a sustentabilidade da industria láctea

Publicado o

Xornal de Compostela

O Edificio Fontán da Cidade da Cultura foi o escenario escollido para a presentación do proxecto ‘SmarTZ4Milk‘, unha iniciativa liderada polo Cluster Alimentario de Galicia (Clusaga) que busca transformar, modernizar e mellorar a sustentabilidade do sector lácteo en Galicia. O proxecto, que se desenvolverá ata xuño de 2025, conta cun financiamento próximo aos 10 millóns de euros provenientes do Perte agroalimentario.

A iniciativa reúne a un total de once empresas, incluíndo sete empresas lácteas como Grupo Leite Rio, CAPSA FOOD, e Grupo Cooperativas Lácteas Unidas – CLUN, entre outras. Asemade, catro provedores tecnolóxicos como Grupo AMSlab e Tecnoloxías Plexus, participan no proxecto para aportar solucións innovadoras que potencien a cadea de valor do leite.

Durante a presentación, o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, resaltou o compromiso do goberno galego co sector primario e a importancia de modernizar a industria para manterse competitivos. “Esta é unha boa mostra de que hai Pertes que funcionan e que chegan a toda a cadea de valor interesada na súa consecución e no seu desenvolvemento”, afirmou Rueda.

Por outra parte, o delegado do Goberno, Pedro Blanco, destacou o exemplo de sinerxia entre o mundo académico, científico, e industrial que representa ‘SmarTZ4Milk‘. Branco tamén animou a Clusaga a participar na segunda convocatoria do Perte Agroalimentario, que dispón dun orzamento de 300 millóns de euros, para seguir fortalecendo o sector agroalimentario galego.

O presidente de Clusaga, Juanjo de la Cerda, especificou que o proxecto ‘SmarTZ4Milk‘ ten cinco obxectivos específicos deseñados para avanzar nos tres bloques principais de competitividade, sustentabilidade e rastrexabilidade do sector agroalimentario. “Queremos situar a Galicia como un referente, promovendo a aplicación de tecnoloxías avanzadas e reducindo o impacto ambiental”, destacou Da Porca.

Esta nova iniciativa non só pretende revolucionar o sector lácteo galego senón tamén posicionarse como un modelo de referencia a nivel nacional e internacional no uso de tecnoloxías avanzadas para unha produción máis limpa e eficiente.

ÚLTIMAS

PSOE de Santiago: “”En tempos de rifa política, chegar a acordos é o responsable”

O grupo municipal do PSOE de Santiago deu a coñecer este sábado as súas...

O Camiño en inverno e o Camiño de Inverno

Coa chegada de xaneiro chegan tamén os propósitos de aninovo. Facer o Camiño de...

Desarticulan unha organización que distribuía cocaína en Santiago e outros puntos de Galicia, con catro detidos

A Policía Nacional desarticulou unha organización que distribuía cocaína en varios puntos de Galicia. Segundo informou nun comunicado,...

“Un ano intenso”: Goretti Sanmartín revela os proxectos estrela para cambiar Santiago de Compostela este 2025

O goberno municipal de Santiago de Compostela, encabezado pola alcaldesa Goretti Sanmartín, expuxo este...

Santiago pecha o ano con case medio millón de compostelas expedidas

A Oficina do Peregrino de Santiago pecha este 2024 cun rexistro inédito de case...

Turismo de Galicia promove a accesibilidade no Camiño de Santiago cunha nova guía

Turismo de Galicia, a través da S.A. de Xestión do Plan Xacobeo, publicou unha...

A USC aproba un orzamento de máis de 328 millóns de euros para 2025, o maior da súa historia

O consello de goberno da Universidade de Santiago de Compostela (USC) aprobou por unanimidade...