InicioECONOMÍAGalicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto 'SmarTZ4Milk' financiado con...

Galicia impulsa a modernización do sector lácteo co proxecto ‘SmarTZ4Milk’ financiado con fondos do Perte agroalimentario

A iniciativa, cun orzamento de case 10 millóns de euros, busca aumentar a competitividade e a sustentabilidade da industria láctea

Publicado o

Xornal de Compostela

O Edificio Fontán da Cidade da Cultura foi o escenario escollido para a presentación do proxecto ‘SmarTZ4Milk‘, unha iniciativa liderada polo Cluster Alimentario de Galicia (Clusaga) que busca transformar, modernizar e mellorar a sustentabilidade do sector lácteo en Galicia. O proxecto, que se desenvolverá ata xuño de 2025, conta cun financiamento próximo aos 10 millóns de euros provenientes do Perte agroalimentario.

A iniciativa reúne a un total de once empresas, incluíndo sete empresas lácteas como Grupo Leite Rio, CAPSA FOOD, e Grupo Cooperativas Lácteas Unidas – CLUN, entre outras. Asemade, catro provedores tecnolóxicos como Grupo AMSlab e Tecnoloxías Plexus, participan no proxecto para aportar solucións innovadoras que potencien a cadea de valor do leite.

Durante a presentación, o presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, resaltou o compromiso do goberno galego co sector primario e a importancia de modernizar a industria para manterse competitivos. “Esta é unha boa mostra de que hai Pertes que funcionan e que chegan a toda a cadea de valor interesada na súa consecución e no seu desenvolvemento”, afirmou Rueda.

Por outra parte, o delegado do Goberno, Pedro Blanco, destacou o exemplo de sinerxia entre o mundo académico, científico, e industrial que representa ‘SmarTZ4Milk‘. Branco tamén animou a Clusaga a participar na segunda convocatoria do Perte Agroalimentario, que dispón dun orzamento de 300 millóns de euros, para seguir fortalecendo o sector agroalimentario galego.

O presidente de Clusaga, Juanjo de la Cerda, especificou que o proxecto ‘SmarTZ4Milk‘ ten cinco obxectivos específicos deseñados para avanzar nos tres bloques principais de competitividade, sustentabilidade e rastrexabilidade do sector agroalimentario. “Queremos situar a Galicia como un referente, promovendo a aplicación de tecnoloxías avanzadas e reducindo o impacto ambiental”, destacou Da Porca.

Esta nova iniciativa non só pretende revolucionar o sector lácteo galego senón tamén posicionarse como un modelo de referencia a nivel nacional e internacional no uso de tecnoloxías avanzadas para unha produción máis limpa e eficiente.

ÚLTIMAS

O Concello prohibe a apertura de novos negocios automáticos no casco histórico da cidade

O Concello de Santiago vén de aprobar inicialmente unha modificación puntual do Plan Especial...

A vítima dun abuso sexual xulgado en Santiago di que o acusado a instaba a tomar unha medicación que a durmía alegando que era...

Unha muller vítima dun suposto abuso sexual que se xulga esta semana en Santiago,...

Santiago impulsa o programa ‘Compostela Convive’ para fomentar a convivencia intercultural

O Concello de Santiago presentou este martes unha nova edición do programa 'Compostela Convive',...

O PP volve cargar contra as festas de Santiago, acusando ao BNG de “arruinalas”

O Partido Popular de Santiago censura a xestión do BNG nas festas locais e...

Goretti tende a man ao sector hoteleiro para liquidar dúbidas sobre a taxa turística e avanza unha reunión específica

A alcaldesa de Santiago, Goretti Sanmartín, tendeu a man ao sector hoteleiro para liquidar todas...

Límites á apertura de novos comercios de souvenirs e máquinas expendedoras “en practicamente toda a zona histórica”

O Concello de Santiago limitará a implantación de novos establecementos de souvenirs "en practicamente toda a zona histórica",...

A Xunta rexeita a “xustiza estalinista de dar de baixa en bloque” pisos turísticos e ofrece colaboración a Santiago

O director de Turismo de Galicia, Xosé Merelles, rexeitou a "xustiza estalinista" de dar de...