A Xunta de Galicia, a través do Centro Superior de Hostelería de Galicia, anunciou este venres a apertura do prazo para solicitar unha das 52 bolsas destinadas a estudantes do Grao en Xestión de Empresas Hostaleiras da Universidade de Santiago de Compostela e do Curso Superior de Chef en Cociña e Pastelaría. Estas axudas están deseñadas para facilitar o acceso e a continuidade dos estudos universitarios en hostalaría, cun enfoque particular na excelencia académica e no apoio económico.
DISTRIBUCIÓN DAS BOLSAS E BENEFICIOS
Das 52 bolsas dispoñibles, 41 están destinadas ao grao en Xestión de Empresas Hostaleiras e 11 ao novo Curso Superior de Chef en Cociña e Pastelaría. Entre as ofertadas para o grao, destácanse seis bolsas de excelencia reservadas para estudantes con un expediente académico sobresaínte (nota media de 8 ou superior), que cobren o 80% do custo da matrícula, avaliada en 4.000 euros, e inclúen aloxamento gratuíto na residencia do campus.
Ademais, hai 25 bolsas en réxime ordinario, que se otorgan en base á renda familiar e que ofrecen un desconto do 80% para os dez mellores expedientes e do 50% para os quince seguintes. Todos os beneficiarios destas bolsas tamén gozarán de aloxamento, incluíndo ceas de luns a venres.
INCLUSIÓN DE GALEGOS RESIDENTES NO EXTERIOR
Nunha nova iniciativa para este ano, o Centro Superior de Hostelería de Galicia introduciu bolsas específicas para galegos residentes no exterior, cun total de 10 bolsas que proporcionan un 80% de desconto sobre a matrícula e aloxamento completo.
CONDICIÓNS DE RENOVACIÓN
As bolsas son renovables anualmente ata a finalización dos estudos, suxeitas ao rendemento académico do estudante e á continuidade das condicións económicas familiares dentro dos límites establecidos.