InicioECONOMÍAEmpresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Empresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Estes premios buscan recoñecer a innovación e sustentabilidade no sector alimentario de Galicia

Publicado o

Xornal de Compostela

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) celebrou unha nova edición dos seus prestixiosos Premios Galicia Alimentación, un evento que se converteu nunha cita ineludible para o sector agroalimentario galego. O acto, que tivo lugar en Santiago de Compostela, premiou a seis empresas pola súa contribución á innovación, excelencia e estratexias de desenvolvemento dentro do sector.

Entre os galardoados atópanse empresas destacadas como MeixoEira, que recibiu o Premio ao Produto Innovador polo seu queixo fresco para untar de cabra; Queixería Barral, que foi recoñecida polo seu queixo de trufa e boletus, un produto que exemplifica a excelencia no seu campo. Dairy Pet, por outra banda, foi premiada pola súa exitosa estratexia de mercadotecnia que lle permitiu alcanzar mercados en 22 países, mentres que Ceamsa destacou na categoría de innovación.

Sustentabilidade e responsabilidade empresarial tamén foron eixos centrais nesta edición dos premios, con Fillos de Rivera recibindo un recoñecemento polo seu compromiso coa redución de residuos, ao substituír o cartón dos seus packs por puntos de cola de unión. Queizuar foi aplaudida pola súa traxectoria e contribución a unha produción máis sustentable.

Ademais, durante o acto, Clusaga outorgou un premio honorífico a Joaquín González en recoñecemento aos seus 25 anos como director de Vegalsa-Eroski e a súa notable traxectoria no sector.

O presidente de Clusaga, Andrés Rodríguez Gómez, eloxiou aos premiados, destacando o seu papel como motores de crecemento e innovación que permiten que o sector alimentario galego siga sendo unha insignia dentro e fóra de Galicia. Pola súa parte, María José Gómez, conselleira do Medio Rural, enfatizou que o sector agroalimentario é un dos pilares da economía galega, representando moitos dos trazos que identifican a Galicia a nivel nacional e internacional.

Estes premios non só recoñecen o éxito empresarial, senón tamén promoven a adopción de prácticas máis sustentables e innovadoras que contribúen á mellora continua do sector. A décima edición dos Premios Galicia Alimentación subliña a capacidade de innovación e a excelencia do tecido empresarial galego, situándoo como un referente no panorama nacional e internacional.

ÚLTIMAS

Concentración diante de Muface en Santiago para rexeitar o peche da oficina o 4 de agosto

A organización sindical CIG-Ensino convocou unha concentración de protesta diante da sede de Muface...

Verea acusa ao goberno local de “mercantilizar solo público” e propón vivenda 100% pública en Santiago

O portavoz do Partido Popular en Santiago, Borja Verea, reclamou este luns a paralización...

O PP solicita ao Concello que instale pantallas na praza Roxa para ver a final da Eurocopa feminina

O grupo municipal do Partido Popular en Santiago de Compostela solicitou este venres ao...

O Comité de Expertos no Camiño avanza en Santiago na programación do Xacobeo 2027

O Pazo de Amarante, en Santiago de Compostela, acolleu esta semana unha nova sesión...

Verea acusa ao goberno local de “mercantilizar solo público” e propón vivenda 100% pública en Santiago

O portavoz do Partido Popular en Santiago, Borja Verea, reclamou este luns a paralización...

Reunión do consello de administración do Consorcio de Santiago e a Xunta promete manter a súa achega para 2026

O Consorcio de Santiago de Compostela reuniu este xoves, véspera do 25 de xullo,...

Sanmartín xustifica a demora na taxa turística, alegando que “hai que escoitar ao sector”

A alcaldesa de Santiago, Goretti Sanmartín, xustificou este luns que o prazo para a...