InicioECONOMÍAEmpresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Empresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Estes premios buscan recoñecer a innovación e sustentabilidade no sector alimentario de Galicia

Publicado o

Xornal de Compostela

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) celebrou unha nova edición dos seus prestixiosos Premios Galicia Alimentación, un evento que se converteu nunha cita ineludible para o sector agroalimentario galego. O acto, que tivo lugar en Santiago de Compostela, premiou a seis empresas pola súa contribución á innovación, excelencia e estratexias de desenvolvemento dentro do sector.

Entre os galardoados atópanse empresas destacadas como MeixoEira, que recibiu o Premio ao Produto Innovador polo seu queixo fresco para untar de cabra; Queixería Barral, que foi recoñecida polo seu queixo de trufa e boletus, un produto que exemplifica a excelencia no seu campo. Dairy Pet, por outra banda, foi premiada pola súa exitosa estratexia de mercadotecnia que lle permitiu alcanzar mercados en 22 países, mentres que Ceamsa destacou na categoría de innovación.

Sustentabilidade e responsabilidade empresarial tamén foron eixos centrais nesta edición dos premios, con Fillos de Rivera recibindo un recoñecemento polo seu compromiso coa redución de residuos, ao substituír o cartón dos seus packs por puntos de cola de unión. Queizuar foi aplaudida pola súa traxectoria e contribución a unha produción máis sustentable.

Ademais, durante o acto, Clusaga outorgou un premio honorífico a Joaquín González en recoñecemento aos seus 25 anos como director de Vegalsa-Eroski e a súa notable traxectoria no sector.

O presidente de Clusaga, Andrés Rodríguez Gómez, eloxiou aos premiados, destacando o seu papel como motores de crecemento e innovación que permiten que o sector alimentario galego siga sendo unha insignia dentro e fóra de Galicia. Pola súa parte, María José Gómez, conselleira do Medio Rural, enfatizou que o sector agroalimentario é un dos pilares da economía galega, representando moitos dos trazos que identifican a Galicia a nivel nacional e internacional.

Estes premios non só recoñecen o éxito empresarial, senón tamén promoven a adopción de prácticas máis sustentables e innovadoras que contribúen á mellora continua do sector. A décima edición dos Premios Galicia Alimentación subliña a capacidade de innovación e a excelencia do tecido empresarial galego, situándoo como un referente no panorama nacional e internacional.

ÚLTIMAS

Dous feridos na colisión frontal entre dous coches e un camión nos arredores de Santiago

Dúas persoas resultaron feridas, unha delas de gravidade, na colisión frontal entre dous coches...

O PSdeG non ve a situación do PSOE santiagués como obstáculo para aprobar os orzamentos municipais

O portavoz da Executiva do PSdeG, Julio Torrado, rexeitou este venres que a situación...

A comunidade educativa galega reclama cambios na normativa lingüística no ensino

A comunidade educativa galega reuniuse hoxe en Santiago de Compostela para expresar a súa...

O Ateneo de Santiago analiza os avances no alzhéimer nunha conferencia con José María Prieto

O próximo luns, 17 de febreiro, ás 19:30 horas, o Ateneo de Santiago acollerá...

Caída de pasaxeiros no aeroporto de Santiago no mes de xaneiro

Todos os aeroportos galegos incrementaron o seu número de pasaxeiros o pasado xaneiro, en...

Un fondo de investimento perde o xuízo contra unha empresa de Compostela tras preescribir a reclamación

O Xulgado de Primeira Instancia número 2 de Santiago arquivou un procedemento monitorio interposto...

Protesta ante a sede de Correos no Franco contra “o recorte de servizos” e a “precarización laboral”

CIG-Correos organizou este mércores unha concentración ante a sede da área noroeste de Correos en Santiago...