InicioECONOMÍAEmpresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Empresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Estes premios buscan recoñecer a innovación e sustentabilidade no sector alimentario de Galicia

Publicado o

Xornal de Compostela

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) celebrou unha nova edición dos seus prestixiosos Premios Galicia Alimentación, un evento que se converteu nunha cita ineludible para o sector agroalimentario galego. O acto, que tivo lugar en Santiago de Compostela, premiou a seis empresas pola súa contribución á innovación, excelencia e estratexias de desenvolvemento dentro do sector.

Entre os galardoados atópanse empresas destacadas como MeixoEira, que recibiu o Premio ao Produto Innovador polo seu queixo fresco para untar de cabra; Queixería Barral, que foi recoñecida polo seu queixo de trufa e boletus, un produto que exemplifica a excelencia no seu campo. Dairy Pet, por outra banda, foi premiada pola súa exitosa estratexia de mercadotecnia que lle permitiu alcanzar mercados en 22 países, mentres que Ceamsa destacou na categoría de innovación.

Sustentabilidade e responsabilidade empresarial tamén foron eixos centrais nesta edición dos premios, con Fillos de Rivera recibindo un recoñecemento polo seu compromiso coa redución de residuos, ao substituír o cartón dos seus packs por puntos de cola de unión. Queizuar foi aplaudida pola súa traxectoria e contribución a unha produción máis sustentable.

Ademais, durante o acto, Clusaga outorgou un premio honorífico a Joaquín González en recoñecemento aos seus 25 anos como director de Vegalsa-Eroski e a súa notable traxectoria no sector.

O presidente de Clusaga, Andrés Rodríguez Gómez, eloxiou aos premiados, destacando o seu papel como motores de crecemento e innovación que permiten que o sector alimentario galego siga sendo unha insignia dentro e fóra de Galicia. Pola súa parte, María José Gómez, conselleira do Medio Rural, enfatizou que o sector agroalimentario é un dos pilares da economía galega, representando moitos dos trazos que identifican a Galicia a nivel nacional e internacional.

Estes premios non só recoñecen o éxito empresarial, senón tamén promoven a adopción de prácticas máis sustentables e innovadoras que contribúen á mellora continua do sector. A décima edición dos Premios Galicia Alimentación subliña a capacidade de innovación e a excelencia do tecido empresarial galego, situándoo como un referente no panorama nacional e internacional.

ÚLTIMAS

A Romaría de Santa Minia rexistra unha grande afluencia de devotos

A celebración do Día Grande de Santa Minia en Brión viviu onte unha xornada...

O envorco dun camión obriga a cortar temporalmente a N-525 ao seu paso por Marrozos

O envorco dun camión con bañeira este venres, á altura do lugar da Susana,...

FOTOS: Multitudinaria manifestación pasada por auga esta mañá en defensa do pobo palestino

Compostela acolleu esta mañá unha manifestación en defensa do pobo palestina que deu comezo...

Unha investigación da USC profunda na figura da profesora Georgiana Goddard, a primeira “peregrina erudita”

Unha investigación da USC profunda na figura da profesora estadounidense Georgiana Goddard King, considerada a primeira...

O Concello destina 400.000 euros en axudas a organizacións para realizar proxectos de cooperación

O Concello de Santiago destinará 400.000 euros en axudas a organizacións non gobernamentais de...

Comerciantes da Praza de Abastos amosan preocupación polo plan de restrición de tráfico en Virxe da Cerca

O anuncio do Concello de Santiago sobre a convocatoria dun concurso de ideas para...

Adxudican as obras para a acometida eléctrica da nova depuradora de Santiago

O Consello de Administración da sociedade estatal Augas das Concas de España (Acuaes), dependente...