InicioECONOMÍAEmpresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Empresas galegas do sector alimentario son galardoadas cos X Premios Galicia Alimentación

Estes premios buscan recoñecer a innovación e sustentabilidade no sector alimentario de Galicia

Publicado o

Xornal de Compostela

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) celebrou unha nova edición dos seus prestixiosos Premios Galicia Alimentación, un evento que se converteu nunha cita ineludible para o sector agroalimentario galego. O acto, que tivo lugar en Santiago de Compostela, premiou a seis empresas pola súa contribución á innovación, excelencia e estratexias de desenvolvemento dentro do sector.

Entre os galardoados atópanse empresas destacadas como MeixoEira, que recibiu o Premio ao Produto Innovador polo seu queixo fresco para untar de cabra; Queixería Barral, que foi recoñecida polo seu queixo de trufa e boletus, un produto que exemplifica a excelencia no seu campo. Dairy Pet, por outra banda, foi premiada pola súa exitosa estratexia de mercadotecnia que lle permitiu alcanzar mercados en 22 países, mentres que Ceamsa destacou na categoría de innovación.

Sustentabilidade e responsabilidade empresarial tamén foron eixos centrais nesta edición dos premios, con Fillos de Rivera recibindo un recoñecemento polo seu compromiso coa redución de residuos, ao substituír o cartón dos seus packs por puntos de cola de unión. Queizuar foi aplaudida pola súa traxectoria e contribución a unha produción máis sustentable.

Ademais, durante o acto, Clusaga outorgou un premio honorífico a Joaquín González en recoñecemento aos seus 25 anos como director de Vegalsa-Eroski e a súa notable traxectoria no sector.

O presidente de Clusaga, Andrés Rodríguez Gómez, eloxiou aos premiados, destacando o seu papel como motores de crecemento e innovación que permiten que o sector alimentario galego siga sendo unha insignia dentro e fóra de Galicia. Pola súa parte, María José Gómez, conselleira do Medio Rural, enfatizou que o sector agroalimentario é un dos pilares da economía galega, representando moitos dos trazos que identifican a Galicia a nivel nacional e internacional.

Estes premios non só recoñecen o éxito empresarial, senón tamén promoven a adopción de prácticas máis sustentables e innovadoras que contribúen á mellora continua do sector. A décima edición dos Premios Galicia Alimentación subliña a capacidade de innovación e a excelencia do tecido empresarial galego, situándoo como un referente no panorama nacional e internacional.

ÚLTIMAS

Santiago celebra 40 anos como Patrimonio da Humanidade e redefine os seus retos de futuro

Santiago de Compostela celebrou este venres o 40º aniversario da súa declaración como Patrimonio...

Os piquetes impiden a saída dos servizos mínimos e Santiago queda sen autobuses a primeira hora

O transporte urbano e interurbano de Santiago quedou paralizado a primeira hora deste xoves...

Sumar plantexa a incorporación de Mercedes Rosón á súa estratexia para 2027

A Asemblea de Sumar Terras de Compostela aprobou por unanimidade a súa nova dirección...

Ence leva o conflito laboral a Santiago cunha nova xornada de folga e mobilizacións o martes

Os traballadores e traballadoras de Ence en Lourizán volveron sacar o conflito laboral fóra...

Ence leva o conflito laboral a Santiago cunha nova xornada de folga e mobilizacións o martes

Os traballadores e traballadoras de Ence en Lourizán volveron sacar o conflito laboral fóra...

Os Bonos Corazón mobilizan preto de dous millóns de euros no comercio local de Santiago en 2025

O programa municipal Bonos Corazón pechou o ano cun balance que, segundo destacou a concelleira...

A IA e a Xeración Z centran o Foro Talentia celebrado hoxe en Santiago

O Palacio de Congresos acolleu esta tarde unha nova edición do Foro Talentia, un...